jueves, 17 de noviembre de 2011

LLIBRES EXPOSATS A L'AULA

Diez patitos de goma

Sinopsi: És la història de peu pollets de goma que pateixen un accident mentre viatjaven a bord d'un vaixell i aquests cauen a l'aigua. Cadascun dels pollets viu una aventura especial, es troben animals d'allò més exòtics, menys l'últim, que viu una experiència diferent. (Eric Carle, 2ª edició: 2005, ed. Kokinos). 

Per què treballariem el conte?
Aquest conte transmet els números d'una forma original i divertida i també es pot treballar els colors i la cura i el vincle de la mare cap al fill.
http://www.eric-carle.com/books.html   http://www.editorialkokinos.com/

La pequeña oruga glotona

Sinopsi: És la història d'una oruga que al neixer tenia molta gana. L'oruga cada dia menjava més i més fins que es fa molt gran i molt gorda. Després l'oruga és fa una casa per ella sola i allí s'hi està més de dues setmanes fins que es converteix en papallona. (Eric Carle, 8ª edició: 2011, ed. Kokinos) 

Per què treballariem aquest conte?
Amb aquest conte es treballaria l'evolució i la formació de les papallones.
http://www.eric-carle.com/books.html   http://www.editorialkokinos.com/

De petit cada any és un dit

Sinopsi: Una nena ens explica que cada nit la visita la senyora Son i la porta a dormir, però avui no vol venir perquè els seus dits s’estan es barallen i s’espanta. Resulta que demà la nena fa quatre anys i els dits discuteixen a veure quin serà el seu quart any. ( Montse Ganges 2007 ed. Thule Ediciones).

Per què treballariem aquest conte?
A través d'aquest conte és pot treballar d'una forma divertida els numeros mitjançant la mà i també ens anomena el nom de cadascun dels dits.
http://www.thuleediciones.com/catalogo/detalle/51/

Una estranya bestiola

Sinopsi: Una nena ens explica que cada nit la visita la senyora Son i la porta a dormir, però avui no vol venir perquè els seus dits s’estan es barallen i s’espanta. Resulta que demà la nena fa quatre anys i els dits discuteixen a veure quin serà el seu quart any. (Mon Daporta i Óscar Villan 2010 ed. Edicions Hipòtesi).

Per què treballariem aquest conte?
A través d'aquest conte podem coneixer les principals parts del cos del ratolí i passa una estona divertida intentant descobrir de quin animal es tracta.
http://www.ovillan.com/de     http://hipotesi.wordpress.com/